Josje Vogelezang

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een superkrachtige vorm van therapie die op vrijwel alle problemen inzetbaar is. Denk aan angsten en fobieën, verslavingen (bijvoorbeeld roken en drugs), overgewicht, maar ook lichamelijke klachten zoals (onbegrepen) pijnen, migraine, hooikoorts of andere allergieën.

In een staat van hypnose is het mogelijk contact te maken met jouw onderbewuste. Een plek waar alle informatie die jij je hele leven verzameld hebt, ligt opgeslagen. Door middel van positieve suggesties van de hypnotherapeut is jouw brein in staat in zeer korte tijd (soms in 1 sessie) blijvende gedragsveranderingen te bewerkstelligen.

Statistisch onderzoek heeft aangetoond dat hypnotherapie in 93% van alle gevallen goed resultaat oplevert, veel meer dan andere methodes.

Josje Vogelezang
Josje Vogelezang

Stoppen met roken

Je rookt al jaren. Twee, vijf, misschien wel tien keer per dag en soms zelf een heel pakje. Even jouw ontspanmomentje. Letterlijk ‘stoom afblazen’. Ik ga je niet vertellen hoe slecht roken voor je is. Dat weet je al en het wordt letterlijk weergegeven op de pakjes die je dagelijks in je hand hebt.

Heb je al geprobeerd te stoppen? Op nieuwjaarsdag bijvoorbeeld. 98% van de goede voornemens zijn 1 februari al gesneuveld. Waarom? Omdat wilskracht veel energie kost. Slechts 3% lukt het te stoppen op wilskracht.

Hypnotherapie is veruit de meest makkelijke manier om moeiteloos te stoppen met roken. Ruim 86% van de deelnemers loopt de praktijk na 1 sessie uit als niet-roker. Zet jij nu de stap om te stoppen?

Josje Vogelezang

Ademwerk

De kwaliteit van je leven wordt bepaald door je voeding, fitheid en leeftijd maar het meest belangrijke is toch wel hetgeen wij allemaal, elke dag, onbewust doen: ademen. Dit merk je al snel tijdens sport of momenten dat je het wat moeilijker hebt. Je stopt zelfs even met ademen als je angst ervaart. Dit kan zorgen voor een stressreactie in je lichaam. Tijdens sporten kan de kleinste aanpassing aan de manier waarop je ademhaalt al zorgen voor verbeterde sportprestaties.

Ik ga je helpen om je bewuster te worden van je ademhaling zodat jij fitter kunt worden, gezonder, en meer energie ervaart.

Hoe zou het voor jouw zijn om:
Fit en gezond te zijn & blijven?
Dagelijks volledige rust èn kracht te ervaren?
Oude emoties te doorleven en los te laten?
Patronen en blokkades te doorbreken?
Vrijer te leven?

Josje Vogelezang
Josje Vogelezang

Wandelcoaching

Wandelcoaching heeft vele voordelen, die je gratis en voor niets krijgt, wanneer je de natuur als praktijkruimte inzet.
 Je zintuigen worden geprikkeld, je hoofd raakt ‘leeg’, je bent alerter en komt meer bij je gevoel, waardoor je meer contact maakt met waar het werkelijk om gaat. Je oplossingen en acties kloppen meer met waar diep van binnen je verlangen naar uit gaat. 
De fysieke beweging zorgt voor de interne, onbewuste stimulans om daadwerkelijk in actie te komen en een nieuwe, volgende stap te zetten. 
Je creativiteit wordt gestimuleerd, want door de steeds veranderende omgeving word je ‘gedwongen’ anders te gaan kijken. 
Je neemt meer zuurstof op wat invloed heeft op je fysieke gestel en het bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine, het zogenaamde ‘gelukshormoon’ waardoor je een positievere stemming krijgt. Wandelcoaching; Dé perfecte manier van persoonlijke begeleiding.

Josje Vogelezang

Micro-hike

Ieder seizoen kun je bij ons terecht voor een prachtige ervaring met een micro-dosering psilocybine. Uit onderzoek van de universiteit van Buenos Aires is gebleken dat micro-doseren positieve effecten heeft: het vermindert depressieve klachten en ongerustheid en angsten.

WAAROM ZOU JE EEN MICRO-HIKE AANGAAN?
Paddenstoelen en truffels worden van oudsher over de hele wereld gebruikt als medicijn. Met behulp van psilocybine maak je een reis door jouw onderbewustzijn. Je komt in contact met spirit; het grotere geheel. Psilocybine is een geestverruimend middel, het verruimt je kijk op de wereld en op hoe jij je in die wereld beweegt. Je kunt daarbij visioenen krijgen die inzichten geven over jezelf, loskomen van conditioneringen en verslavingen en daarnaast ondersteunt het je om oude pijn en trauma’s te helen en kan het inzichten geven die jou ondersteunen op jouw levenspad. Het gebruik van deze krachtige teacher wordt steeds meer besproken. Zo kun je bijvoorbeeld veel informatie vinden over micro doseren met plantmedicijnen en de krachtige effecten die dit kan hebben. (Zie informatie onderaan deze pagina)

HOE ZIET EEN MICRO-HIKE ERUIT?
De micro-hike is waardevolle ceremonie waarbij je op een laagdrempelige manier kunt ervaren wat plantmedicijnen voor jou kunnen betekenen.
Met een fijn team van Transformatiehuis Castricum nemen we jou graag mee op reis:

 • Microdoseren in een optimale set & setting
 • Stem af op de wijsheid van de natuur
 • Luister naar de wijsheid van je lichaam
 • Krachtige coaching
 • Wie ben je en waar wil je naar toe?

WAT KUN JE VERWACHTEN?

 • Een fijne en waardevolle dag om te verbinden met jezelf en gelijkgestemden
 • Uit het hoofd naar het hart
 • Stappen maken in bewustwording
 • De connectie met jezelf en je omgeving versterken
 • Waardevolle inzichten waarmee je verder kunt na de micro-hike
 • Laat je zintuigen prikkelen, ervaar de schoonheid binnen en buiten jezelf, laat je inspireren.

Disclaimer: Microdoseren kan risico’s met zich meebrengen. Lees daarom voor inschrijving eerst de ‘Risk of Microdosing’ goed door. Weet je niet zeker of Microdosing bij je past? Neem van tevoren even contact op.

Josje Vogelezang
Josje Vogelezang
Josje Vogelezang

Truffel ceremonies

Bij een truffelceremonie maken we gebruik van dezelfde werkzame stof als tijdens de micro-hike, echter is de dosering van de psilocybine nu hoger waardoor je een diepgaande spirituele reis door jouw onderbewustzijn gaat ervaren. Een truffelceremonie kan life-changing zijn.

WAAROM ZOU JE EEN TRUFFELCEREMONIE AANGAAN?
Paddenstoelen en truffels worden van oudsher over de hele wereld gebruikt als medicijn. Met behulp van psilocybine maak je een reis door jouw onderbewustzijn. Je komt in contact met spirit; het grotere geheel. Psilocybine is een geestverruimend middel, het verruimt je kijk op de wereld en op hoe jij je in die wereld beweegt. Je kunt daarbij visioenen krijgen die inzichten geven over jezelf, loskomen van conditioneringen en verslavingen en daarnaast ondersteunt het je om oude pijn en trauma’s te helen en kan het inzichten geven die jou ondersteunen op jouw levenspad. Het gebruik van deze krachtige teacher wordt steeds meer besproken. Zo kun je bijvoorbeeld veel informatie vinden over micro doseren met plantmedicijnen en de krachtige effecten die dit kan hebben. (Zie informatie onderaan deze pagina)

HOE ZIET EEN TRUFFELCEREMONIE ERUIT?
We ontvangen je in de ochtend om 10.00 voor een dag ceremonie of in de middag om 17.00 voor een avond ceremonie
We starten met een meditatie en ademhalingssessie om jou te laten landen in de ruimte zodat je met een fijn gevoel aanwezig kunt zijn.
We zetten intenties die jij meeneemt tijdens je reis. Intenties kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld dat je meer zelfvertrouwen ervaart, inzichten krijgt in levensvragen, blokkades en patronen doorbreekt etcetera
We nemen de psilocybine in de vorm van een bouillon welke 10 tot 60 minuten na inname zal gaan werken.
De plantmedicijnen brengen jou precies wat je nodig hebt in het moment en dat wat je krijgt daartoe ben jij in staat het te dragen. Wij zijn er om jou te ondersteunen tijdens jouw reis waar nodig.
Na de ceremonie eten we met elkaar een heerlijke maaltijd en is er ruimte voor een sharing.
De werking van de psilocybine is tussen de 4 en 6 uur. De ceremonie heeft echter geen eindtijd. We sluiten pas af wanneer jij je weer helemaal ok voelt om naar huis te gaan.

Reden dat mensen een ervaring met plantmedicijnen kunnen heel uitlopend zijn. Van levensvragen tot het oplossen van trauma’s. Bij depressieve klachten, angsten, onzekerheid of behoefte aan spirituele ontwikkeling en bewustwording.
Psychedelica kunnen ook een enorm krachtige ondersteuning zijn bij het overwinnen van verslavingen. In onze praktijk hebben we veel ervaring bij het werk met verschillende verslavingen, met behulp van o.a hypnotherapie kun je veel stappen zetten in het vrijkomen van verslavend gedrag. De truffelceremonies kunnen daar ook een prachtige bijdrage in leveren.
Lees meer op www.mushmagic.nl
Door veel mensen wordt een reis met psilocybine ervaren als een van de meest impactvolle ervaringen in het leven. 1 sessie wordt vergeleken met jarenlange therapie. Lees hier de ervaring van Britt.

WAAR KAN EEN TRUFFELCEREMONIE AAN BIJDRAGEN?

 • Jezelf beter leren kennen
 • Spirituele ontwaking
 • Trauma heling
 • Doorbreken patronen
 • Oplossen verslavingen
 • Inzicht in levensvragen

CONTRA INDICATIES VOOR DEELNAME
Het gebruik van psilocybine is relatief veilig bij een juist gebruik. Er bestaan echter risico’s:

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Als je gevoelig bent voor psychoses of schizofrenie hebt of een andere psychiatrische aandoening of wanneer deze in jou familie voorkomt. In dergelijk geval overleg ten allen tijden voor deelname aan een ceremonie.
 • In combinatie met stimulantia zoals alcohol, lithiumcarbonaat (lithium), MAO-remmers of drugs.
 • Als je een voorgeschiedenis hebt met cardiovasculaire aandoeningen, met name hypertensie
 • Als je jonger bent dan 18 jaar
 • Stop minimaal 3 dagen voor de ceremonie met het gebruik van St-Janskruid, CBD en THC olie, alcohol en drugs.

Voor ons is het essentieel om een veilige ceremonie neer te kunnen zetten. Wij zullen voorafgaand aan de ceremonie daarom een vragenlijst toesturen en eventueel een persoonlijk gesprek inplannen.