Trauma’s versus levenslessen – een levensdillema!

Denk aan trauma als die vriend die altijd voor drama zorgt. Het laat diepe krassen achter, zoals angst, depressie en een fancy afkorting genaamd PTSS. Aan de andere kant hebben we levenslessen, de wijsheden die we oppikken uit het dagelijkse circus van het leven. Ze komen in verschillende smaken, sommige zoet, andere zuur.

Trauma’s zijn als een emotionele achtbaan, terwijl levenslessen zijn als het ontdekken van een onverwacht cadeautje in een grabbelton. Ze duwen je uit je comfortzone, dagen je uit in relaties en laten je groeien als een plant die opeens beseft dat ‘ie kan bloeien.

Wat ik bijzonder vind, is dat soms traumatische gebeurtenissen als een soort superheld vermomd als nar dienen. Ze leren je onbewust over je eigen superkrachten – de kracht om door te gaan, veerkracht te tonen en medeleven te ontwikkelen.

Dus, terwijl trauma’s zich gedragen als die ene onuitgenodigde gast op je feestje, kunnen ze stiekem de weg wijzen naar waardevolle levenslessen. Het vermogen om pijn om te toveren tot een levenswijsheid is als het superkrachtenspel van het leven.

Dus onthoud: je kunt misschien niet de herinneringen aan je trauma wissen, maar je kunt wel transformeren als emotionele superheld!