Wie ben ik?

Misschien ken jij mij al heel lang of volg je mij uit pure nieuwsgierigheid.

Wie ben ik eigenlijk met mijn hypnose, ademwerk en mijn continue gezwam over plantmedicijnen? Ik durf bijna te stellen dat als je mij al een tijd kent, je mij niet meer kent. Ik ben een vernieuwde versie van mijzelf. Door de opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik het werk ook zelf moeten ondergaan en dat is het meest waardevolle geweest wat ik mijzelf ooit heb kunnen geven.

Zo ben ik ontelbare keren in hypnose geweest, wat mij in staat stelde om vele uithoeken van mijn onderbewuste te onderzoeken. Ik zag ineens hoe mijn gedrag in verband kon worden gelegd met gebeurtenissen uit mijn verleden. Ik ben door angsten heen gaan werken. De angst om een praktijk op te starten. De angst of mensen wel op mij zaten te wachten. De angst of ik wel goed genoeg zou zijn. De angst om te falen. De angst om uit mijn COMFORTZONE te stappen.

Ik heb gehuild, geschreeuwd en ongekende liefde ervaren tijdens ademwerk. Ik ben volledig losgeraakt van mijn lichaam. Ik heb mij over kunnen geven aan de liefde en zorgzaamheid van mijn medestudenten. Ik ben ongekend moe geweest na een ademsessie en kon tegelijkertijd voelen hoe ik vernieuwd was. Hoe er nieuwe energie door mijn lichaam stroomde. Hoe ik in staat was om liefde te voelen voor mijn medemens. Voor íeder levend wezen.

Plantmedicijnen. Het is geen fast fix. Die bestaat niet. En iedere reis die ik tot nu toe heb gemaakt met deze prachtige gift van moeder natuur was anders. Ik heb stukjes uit de toekomst gezien (en ja, die zijn uitgekomen!). Ik heb mezelf zien veranderen in een mythisch wezen; een witte draak met helblauwe ogen en zijn kracht en energie door mij heen voelen stromen. Ik heb antwoorden gekregen op vragen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ik heb de donkere kanten van mijn ego gezien en weet nu hoe ik daarmee om moet gaan. En dan zijn mijn reizen nog ‘saai’ als ik de verhalen van anderen hoor.

‘Je bent nooit te oud om te leren.’ En ik besef mij dan ook dat ik nog lang niet uitgeleerd ben. Dat ik nog lang niet klaar ben met mensen ondersteunen die het zichzelf ook gunnen om uit hun sleur te komen, bagage los te laten en te groeien, te ontwikkelen en te bloeien. Om een lichtje te worden voor zichzelf en voor anderen.